Homepage
Nieuws

VACATURE PROJECTCOÖRDINATOR
SOKPO IS MET SPOED OP ZOEK NAAR EEN PROJECTCOÖRDINATOR
Voor het JCTC zijn wij op zoek naar een
Projectcoördinator, die met de Coördinator social welfare en Coördinator social enterprise sturing geeft aan één van de projecten op het JCTC. Met beide coördinatoren kun je in het Engels communiceren... (lees meer en download de PDF).

NGO verklaring voor het JCTC
SOKPO en het lokale bestuur hebben er meer dan 1 jaar op gewacht maar eindelijk is het Job Creation and Training Centre For the Deaf in Kumasi nu officieel een NGO.

Mundo Crastino Meliori en Stichting de Jong sponsoren workshops

Stichting Mundo Crastino Meliori en stichting de Jong ondersteunen het project:’Meet the Deaf’ in Kumasi voor dove jongeren. De afronding van het project zoals het inrichten van de workshops voor het Job Creation and Training Centre for the Deaf in Kumasi kan in gang gezet worden.

Online winkelen via de Goede Doelen Shop

Wist je dat je gratis voor SOKPO kunt doneren elke keer als je online shopt?  

Kijk op: www.goededoelenshop.nl Kies SOKPO en vervolgens kun je shoppen bij meer dan 250 aangesloten bekende webwinkels. Per aankoop gaat er gratis een donatie naar SOKPO als u daarvoor kiest.

Samen met vele anderen maak jij zo een groot verschil door te shoppen via Goede Doel Shop! Vergeet deze donatie dan ook zeker niet te delen met vrienden en familie.

Master voor het naaiatelier

Afgelopen oktober, toen voorzitter Hubert Fermina en secretaris Anneke Schnieders het Job Creation and Training Centre for the Deaf in Kumasi bezochten, was de werkplaats net geverfd en vonden er nog geen activiteiten plaats. Deze week is de master van het naaiatelier begonnen. Osei Kwame de secretaris kondigden nog meer activiteiten aan. Op Whats App schreef hij: ”Very soon more to happen. SOKPO will be surprised.”

Wilde Ganzen vliegen voor SOKPO

Wilde Ganzen schrijft aan SOKPO:’'Met veel genoegen kunnen wij u berichten dat het project afronding leerwerkcentrum op het Job Creation and Training Centre for the Deaf ‘ in Kumasi/Ghana is goedgekeurd''.

Dat is fantastisch nieuws!!!!

We zijn erg trots op de support van Wilde Ganzen. De afronding van het terrein is begroot rond 20.372 euro. SOKPO gaat via acties en fondsenwerving 13.581,34 euro bij elkaar brengen. Wilde Ganzen geeft daarop een premie van 6.790,66 euro. 

Vanaf nu wordt ook uw donatie voor dit project met 50% verhoogd door Wilde Ganzen. Doet u ook mee???

Haella Stiching schenkt aan SOKPO

Fantastisch nieuws van de Haella Stichting. Zij schreven ons:’Het is ons een genoegen u mede te delen dat het bestuur van de Stichting Henriettefonds heeft besloten aan uwinstelling een schenking te verstrekken bestemd voor het project: 'Meet the Deaf''.

SOKPO zal het geld besteden aan de eindfase van het leerwerkgebouw met 5 werkplaatsen en de inrichting van het terrein van het Job Creation and training Centre for the Deaf in Kumasi.

4 jongeren leren het vak in het naaiatelier

Werk aan de winkel in het naaiatelier in Kumasi. Tijdens onze reis in oktober was het nog stil in het naaiatelier op het centrum in Kumasi.

Afgelopen maand is Master Trainer Emmanuel  met 4 dove jongeren Alimatu (22), Sandra (21),Ellen (22) en Charles (20) begonnen om hen de kneepjes van het vak te leren. Weer een mooie stap vooruit.

Sport en Spel traject van Louisa Stichting
Goed nieuws: de leerlingen van de Ashanti School for the Deaf in Jamasi beschikken nu over een avontuurlijke, uitdagende en veelzijdige speelplek. We ontvingen dit bericht van ze: Osei sportleraar van de Ashanti School for the Deaf schreef: The SOKPO sport village has made the school more beautiful and we all appreciate the kind gesture of the Louisa Stichting. Today we played a match with the jersey SOKPO gave to us and won by 4-0,we have moved to the next stage of the competition.

Vierde en laatste fase ‘Meet the Deaf’

Een paar maanden geleden werd hier nog geschreven: 'we zijn er bijna, maar nog niet helemaal'. Vervolgens werd in september 2017 een donatie ontvangen van de Kringloopwinkel in Woudenberg. Dat bracht de eindstand heel dichtbij. De donatie van de Willem Nico Scheepstra Stichting maakte het totale bedrag van € 14.000 rond. Wilde Ganzen liet daarop weten de toegezegde 50% van dat bedrag over te zullen maken. Wat een fantastisch eindresultaat, waarmee ook de vierde en laatste fase van het project 'Meet the Deaf' in Kumasi kan worden gerealiseerd. Hiermee kunnen de overige werkplaatsen op de begane grond en de ruimtes op de eerste verdieping worden ingericht.